Bel ons: 088 99 555 99

Voordelen van een corporatiewoning

Hypotheekrente

De hypotheekrente is een belangrijke factor voor je maandlasten. Omdat deze rente historisch gezien- nog steeds erg laag staat, is een hypotheek nu relatief goedkoop.

Scherp geprijsd

De woningmarkt was jarenlang erg overspannen. Dat betekent dat de koopsom van een woning in sommige gevallen meer door emotie werd bepaald en daardoor hoger lag dan de werkelijke waarden. Na een periode van rust op de woningmarkt en meer realistische prijzen, zien we de prijzen in de stad Utrecht weer stijgen. Corporatiewoningen liggen vaak op de leukste plekjes van Utrecht én ze zijn aantrekkelijk geprijsd. Dit heeft te maken met een vaak wat eenvoudiger afwerkingsniveau

Goede basiskwaliteit

Koop je bij een corporatie, dan mag je rekenen op kwaliteit. Niet alle woningen zijn afgewerkt met gestuukte wanden en een mooie vloer, maar de basiskwaliteit is altijd goed. De bouwkundige kwaliteit is altijd op orde. Maar ook de kwaliteit van de buurt gaat ons aan het hart. Als corporatie staat bij ons het sociaal-maatschappelijk belang voorop. Dat betekent dat we investeren in onze buurten. Je koopt dus een huis in een wijk waar de corporaties actief zijn en hard werken aan leefbaarheid, veiligheid en woongenot.

Erfpachtcanon eeuwigdurend afgekocht

Bij een eeuwigdurende afkoop van de erfpacht heeft Bo-Ex een bedrag betaald om de erfpacht voor eeuwig af te kopen. Koop je een woning van een corporatie dan blijft de grond eigendom van de gemeente Utrecht. Maar mag de gemeente geen canon (vergoeding voor erfpacht) vragen.